Пълнят дупките в община Мадан

Пълнят дупките в община Мадан

Спешни мерки предприе общинското ръководство за справяне със зейналите кратери по пътищата. Въпреки крайно недостатъчните средства за тази дейност, кметът на Мадан намери изход за справяне и с този проблем като първо се запълват най-дълбоките дупки и опасни участъци по уличната мрежа в кварталите Аврамовска, Батанци, Яновска , Бориева, Консдки дол и др.

Работата по асфалтирането ще продължи и на други улици, като предварително отделните участъци ще бъдат определени от общински служители. За рехабилитация и асфалтиране на общински пътища, общината чака одобрение на два проекта. Градоначалникът Фахри Молайсенов внесе за одобрение проектите в ДФ „Земеделие”. И двата са по Програма за развитие на селските райони 2007-2013г. Първият от тях „Реконструкция на улична мрежа в село Средногорци и село Върбина – община Мадан” по Мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места”, предвижда рехабилитация на пътната мрежа в селата Средногорци и Върбина. Второто внесено проектно предложение , касае <<Реконструкция и рехабилитация на съществуващи общински пътища в община Мадан и строителство и реконструкция на довеждащ водопровод от водоизточник „Меча дупка” и водоем в с. Върбина, община Мадан> по Мярка 321 ”Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”. При одобрение на предложението, също ще бъдат рехабилитирани и реконструирани общински пътища до 16 населени места в общината. В проекта е предвидено строителството и на нов водопровод във Върбина. Според експертите реализацията на проектите ще допринесе значително за подобряване на пътната инфраструктурата в общината. Изпълнението на проектните дейности в община Мадан ще спомогне за регионалното развитие на местно ниво. Сама по себе си реконструкцията и рехабилитацията на част от пътната мрежа, е предпоставка за резултат, който ще има продължителен ефект.

Ще се подобрят още транспортно-експлоатационните качества на общинската пътна инфраструктура както в населените места така и между тях.

Вирни се горе