Паднали дървета затвориха пътища в Смолянско

 Паднали дървета затвориха пътища в Смолянско

Паднали дървета затвориха рано тази сутрин Пътя Смолян – Мугла, както и участъкът между селата Стойките и Широка лъка, съобщиха от дежурната част на Областно пътно управление в Смолян. Екипи на пожарната са премахнали препятствието на пътя Смолян-Девин, но все още се работи в участъка Смолян-Мугла, съобщи Дарик.

„Там дърво е паднало на пътното платно, като е скъсало и електропровод. Надяваме се до час пътната настилка да е свободна за преминаване“, коментираха от пътното управление в Смолян. Според дежурния, проблеми с падащи камъни по пътните платна има в цялата област, като техни екипи разчистват още от малките часове на денонощието. Неприятностите са причинени от интензивните валежи на територията на областта, които се изсипват от вчера следобеда.

От ОПУ – Смолян призовават шофьорите да бъдат по- внимателни и да карат със съобразена скорост с пътните условия. На много места пътните платна са наводнени, като по централният булевард текат буквално реки.

„На няколко пъти прекъсва електричеството в селото, но на този етап имаме ток“, коментира кметът на Мугла Даниела Кубинска. Според заместник областният управител на Смолян Адриан Петров, при тях не са постъпвали сигнали за бедстващи хора или сериозни проблеми в населените места.

Вирни се горе