Повишена е опасността от падащи камъни в Смолянско

 Повишена е опасността от падащи камъни в Смолянско

Повишена е опасността от падащи камъни в Смолянско заради падналите валежи от дъжд в изминалите 48 часа. Пороят от вчера е активирал старо свлачище на главния път Смолян- прохода Рожен на изхода на кв. Устово. Заради свлечените на пътното платно земни маси и камъни е затворена едната лента за движение в участък от около 15м., като се преминава еднопосочно с изчакване. В момента участъкът се разчиства и се очаква около обяд движението да се нормализира. Опасност от падащи камъни има и по пътищата Смолян- Пампорово- Чепеларе, Смолян- Девин, Смолян- Мадан- Златоград, Смолян- Смилян и Смолян- Мугла.

По пътя за село Мугла в района на бившата миньорска баня след Затворническо общежитие има пропаднал участък от пътното платно. Пътните настилки са предимно мокри и хлъзгави. На места има излели водостоци, които обаче не създават проблеми на движението.Пропаднал участък има и по пътя Чепеларе- Пампорово.

По разпореждане на община Смолян екипи на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” извършват оглед на дъждоприемните шахти в града, с цел да бъдат почистени, ако са затлачени с наноси.

Вирни се горе