Отпускат 5 000 000 лева за сметищата в Смолян и Мадан

Отпускат 5 000 000 лева за сметищата в Смолян и Мадан

5 млн. лв. отпуска Предприятието за управлението на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) за сметищата в Смолян и Мадан, съобщиха от институцията.

На последното заседание на Управителния съвет на Предприятието е решено с 2,8 млн.лв. да бъде финансиран проекта на община Смолян за Реконструкция и модернизация на Регионално депо за ТБО – Смолян. Парите ще бъдат за проектиране в работна фаза на проект за Пречиствателна станция за отпадни води за нуждите на депото. Обектът е приоритетен и е част от Националната програма за управление на дейностите по отпадъците за периода 2009-2013г. П

рез 2013 г. ще бъдат завършени втора и трета клетка на депото и е от изключителна важност предприемането на действия за приключване на проектирането в работна фаза на необходимата за експлоатацията на депото пречиствателна станция.

Над 2,134 млн.лв. пък ще бъдат отпуснати на община Мадан за Разширение на регионално депо за твърди битови отпадъци в Мадан, за изграждане на площадки за предварително третиране на отпадъци в общините Мадан, Златоград и Неделино. Обектът е нов и е приоритетен. С парите се обезпечава се изцяло реализацията на обекта.

Вирни се горе