Отново световноизвестно име в спортните танци гостува в Смолян

Отново световноизвестно име в спортните танци гостува в Смолян

Смолян посрещна Европейската шампионка по спортни танци от Камбрилс (Испания) 2017 г.Светлана Гудино. Руската танцьорка, която е и шампионка на Русия избра да проведе част от подготовката си за световното първенство по спортни танци, което ще се състои във Виена този ноември, именно в „Paula George Dance Studio“.

Танцовото студио на шампионката на България и вицешампионка на Дания Павлина Георгиева впечатли руската танцьорка с прекрасните условия, уютна атмосфера и модерна визия. Светлана е обиколила и тренирала в различни танцови зали почти по целия свят, но сподели, че са много малко местата, които могат да предложат на един танцьор възможността да бъде творец. За нея тренировката не е само заучаване и повтаряне на стъпки и движения, а важното е един танцьор да се научи да изразява себе си, да вложи в танца частица от своята същност. И точно това е успяла да постигне тук само за три дни. Но не само европейския вид на танцовото студио направи престоя на световноизвестната танцьорка впечатляващ и незабравим, а и уникалната красота на китния ни родопски град със своя прекрасен планински климат, пословичното гостоприемство на смолянчани и спокойната градска среда Много важно за един спортист е не само тренировката в залата, но и тази на открито. Танцьорите също тренират навън, а климатът и чистия въздух са от огромно значение. Светлана беше изключително изненадана от кристалния и чист планински въздух и най-вече от факта, че неговата естествена отрицателна йонизация има не само положителен, но и лечебен и терапевтичен ефект върху някои заболявания. От друга страна спокойствието, което предлага Смолян накара танцьорката да се почувства сякаш в друга реалност, различна от родната и Москва и от забързаното и динамично ежедневие изпълнено с тренировки и непрестанни пътувания. Смолян я прие, приюти и предложи топлината си, като тя съвсем естествено и непринудено забави своя ускорен до крайност ритъм на живот макар и само за 3 дни. А вкусната и автентична родопска кухня гарнирана с традиционното гостоприемно отношение на нашите съграждани я накараха окончателно да се влюби в това магнетично място. Светлана заяви категорично, че това няма да е единственото и идване тук и чака с нетърпение отново да посети Смолян и „Paula George Dance Studio“,за да покаже не само с думи, а нагледно своите впечатления на партньора си Армен Цатурян.

Павлина Георгиева сподели, че е изключително щастлива от факта, че гостите и си тръгват всеки път заредени с незабравими емоции и преживявания от нашия град. „Ние притежаваме уникални дадености. Нашата природа, климат, въздух, забележителности са единствени. Аз съм пътувала много, живяла съм в различни държави, но това, което имаме тук, наистина не съм видяла никъде. Затова смятам, че съществуват всички предпоставки Смолян да се превърне в международен център на спортните танци, средище на световния танцов елит . „Paula George Dance Studio“ набира все по-голяма популярност сред най-добрите танцови двойки в света. Горда съм, че наши гости са не само двойки от Европа, но и от Азия, като амбицията ми е да разширяваме мащаба все – повече. Планираме през следващата 2018 г. в Смолян да организираме Първи Международен Лагер по спортни танци, в който да привлечем най-актуалните танцьори от световния танцов подиум. А от септември тази година започна отново и курса по латиноамерикански танци за деца и възрастни. В понеделник и сряда са тренировките с възрастните, а вторник и четвъртък с децата. Щастлива съм да предам това, което съм научила през дългите години на усилени тренировки от най-добрите треньори в света на децата на Смолян. Смятам да организираме различни прояви, като децата ще имат възможност за изява, но най-вече чрез спорта ще се научат на самодисциплина, отговорност и ще се изграждат като личности. Имам много идеи за бъдещето на спортните танци в нашия град, защото смятам, че Смолян заслужава това, ние всички го заслужаваме. Ние – гражданите на Смолян сме тези, които трябва да се борим за доброто и просперитета на града ни, да го пазим и да градим за тези след нас.“

Това са идеите на Павлина – големи идеи на едно крехко смолянско момиче. Но казват, че „Човек е голям, колкото са големи мечтите му“.

Вирни се горе