Отложиха делото по искане за отстраняване от длъжност на кмета на Неделино Стоян Беширов

Отложиха делото по искане за отстраняване от длъжност на кмета на Неделино Стоян Беширов

Смолянският окръжен съд не даде ход на делото за отстраняването от длъжност на кмета на Неделино Стоян Беширов, който се разболял

Смолянският окръжен съд днес не даде ход на делото за отстраняване от длъжност на кмета на Неделино Стоян Беширов и неговата заместничка Румяна Караиванова и насрочи нова дата- 16 декември. Мярката беше поискана от прокурор от Специализираното звено за противодействие на корупцията към Софийска градска прокуратура както за Беширов, така и за заместник-кмета Румяна Караиванова по повдигнато обвинение за длъжностни престъпления.

Беширов не се яви днес в съда, а адвокатът му представи медицинско свидетелство, удостоверяващо постъпването му в „Пирогов" тази сутрин. Документът носеше дата 11 ноември, а диагнозата и лекарят, издал документа, останаха неясни за съда, тъй като нито прокурорът, нито съдията успяха да разчетат написаното. Окръжният съдия поиска съдебно-медицинска експертиза.

Прокурорът заяви, че няма да оттегли искането си за отстраняването на Беширов като кмет. Срещу него и Караиванова са повдигнати сериозни обвинения.

Четири са обществените поръчки, които са причинили имуществени и неимуществени вреди на община Неделино от страна на кмета Стоян Беширов, който бе привлечен като обвиняем на 24 ноември тази година. Вредните последици, настъпили за община Неделино от имуществен характер по четирите проекта са за над 900 000 лв. Прокурор Симеонова заяви пред журналисти, че до момента са разпитани 36 свидетели. Събират се доказателства за нарушения по още 11 обществени поръчки. Ако обвинението се докаже, Стоян Беширов го грози от 3 до 10 г. лишаване от свобода.

Вирни се горе