Отличиха община Чепеларе за принос в развитието на фестивалния туризъм в регион Родопи

Отличиха община Чепеларе за принос в развитието на фестивалния туризъм в регион Родопи

Приз за Община Чепеларе на XV-то Международно туристическо изложение “Планините на България – гостоприемство в четири сезона” гр. Смолян

На 18.10.2018 г. бе открито туристическото изложение във фоайето на РДТ „Николай Хайтов“ – гр. Смолян. Изложението се организира от Регионалната туристическа асоциация “Родопи” и Организацията за управление на туристически район “Родопи” под патронажа на кмета на Смолян Николай Мелемов. Децата от ЦПЛР ОДК – Чепеларе поздравиха участниците и гостите на събитието със специална програма при откриването на форума.

Община Чепеларе бе отличена с грамота за принос в развитието на фестивалния туризъм в регион Родопи. “Това отличие доказва осъществяването на управленската програма на кмета на Община Чепеларе – г-жа Славка Чакърова, която работи за разнообразяване на културния и спортен календар на общината от стъпването си в длъжност.” На щанда на Община Чепеларе се представиха възможности за развитие на туризъм в четири сезона, културния и спортен календар за 2019 г., възможности за настаняване и различни туристически атракции. Посетителите имаха възможност да вкусят от традиционно родопско ястие “катми”, подсладени с шипков мармалад и да вземат със себе си билки от Родопа планина.

На туристическото изложение присъстваха и ученици, изучаващи специалността аниматор в туризма в Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм “Никола Вапцаров” в гр. Чепеларе.

Вирни се горе