Откриха скелет на баба, починала преди година

Откриха скелет на баба, починала преди година

Труп на възрастна жена от с. Цацаровци, община Златоград, починала вероятно при снежното бедствие преди една година, е намерен в дома й, предаде Дарик.

През едногодишния период, в който бабата не се е появявала, не е потърсена от роднините й, живеещи на около близо километър. Селото е потресено от този случай, коментират нейни съседи. Жената е намерена на 29 март, но случаят не попадна в ежедневния полицейски бюлетин и информация за трупа се появи едва днес.

„Наложи се да се влезе с полиция в дома й”, разказа кметският наместник на Цацаровци Мариана Керменова. От кметството поискали да проверят къщата, след като от дни се чувал теч на вода. Влезлите в стаите полицаи и съседи се натъкнали на зловещата гледка. От възрастната жена останал само скелетът, който бил разпознат по дрехите.

За последно нейни съседи я виждали преди големия сняг през март 2015 г. Данните от дебитната й карта показват, че Шафике е изтеглила пенсията си на 8 февруари 2015 г., след което няма тегления, посочи кметският наместник. Съседи обясняват, че не се разтревожили от отсъствието на бабата, защото зетят й отговарял, че „тя е на добро място”. Живеещите в съседната махала дъщеря и зет на Шафике заявиха, че не са били притеснени и мислели, че е отпътувала някъде при приятелки. Трупът е намерен зад вратата на една от стаите в къщата, а съседи предполагат, че е паднала от стола.

Баба Шафике е погребана миналия ден, една година след смъртта й.

Вирни се горе