Отчетоха проект "Изкуството – мост между различията-2" в община Мадан

Отчетоха проект "Изкуството – мост между различията-2" в община Мадан

В залата на ПГ “Васил Димитров” – Мадан се проведе пресконференция за закриване на проект “Изкуството – мост между различията-2” на Сдружение “Деца със специални потребности”.

Доброволческата служба на 12 младежи от Македония, Турция и Испания, беше продължение на първия проект „Изкуството – мост между различията”.

Чрез проекта се организира и проведе втория „Фестивал на Родопския кристал”. Бяха поканени колекционери от страната и чужбина ,които участваха в своеобразното изложение със своите колекции. Представена беше и изложба от произведения на изкуството направени от кристали, изработени от доброволците със специални потребности, съобщиха от община Мадан.

На пресконференцията се представиха накратко резултатите от проекта и добавената стойност на Фестивала върху местната общност,също и презентацията на тема “Предприемачество за хора със специални нужди”, която е част от информационния пакет разпространен в партньорските държави и общността.

По време на пресконференцията се оцени степента на постигнатите цели на проекта също и способността на събитието да привлича туристи в града. Беше дискутирана и темата за разширяването на работната сфера на хората със специални потребности и реализацията им след завършване на образованието.

Интереса на младите хора към ЕДС и техния достъп до всички възможностите на програма "Еразъм +"се е повишил многократно, което само по себе си е голям успех –заяви председателят на Сдружението.

В хода на събитието бе отразена голямата подкрепа от страна на Община Мадан във всички етапи на проектните дейности, също и възможностите за продължение и надграждане на идеята за Фестивал на Родопския Кристал.

Вирни се горе