Отборът на Борино взе купата на турнира по волейбол в Доспат

Отборът на Борино взе купата на турнира по волейбол в Доспат

На 02.09.2017 в Спортната зала на град Доспат се проведе най-големият турнир по волейбол за 2017 г. в Смолянска област до момента, съобщи Пламен Станоев, началник отдел “Туризъм, спорт и младежки дейности” в Общинска администрация Доспат.

За първото си издание, турнирът протече при много добър интерес от страна на участниците, като записаните отбори бяха девет и още няколко които заявиха участие за следващата година, но поради вече одобреният формат и времетраене не успяха да се включат в сегашното издание.

Първите участници на турнира, който се планува да стане най-големият за в бъдеще в Смолянска област и региона бяха отборите на Доспат, Борино, Гоце Делчев, Барутин, Змеица, Слащен, Сатовча, Лясково и Триград.

След теглене на жребия се оформиха три групи по три отбора, които играха по системата всеки срещу всеки, като за полуфиналите се класират първите отбори от всяка група и вторият най – добър отбор.

В група А попаднаха Лясково, Змеица и Гоце Делчев.

В група Б бяха отборите на Триград, Сатовча, Барутин.

Група В събра Доспат,Слащен и Борино.

След изиграване на мачовете в групите се получи следното класиране

Група А:

  1. Змеица 6т. 2 победи 0 загуби

  2. Лясково 3т. 1 победа 1 загуба

  3. Гоце Делчев 0т. 0 победи 2 загуби

Група Б:

  1. Триград 6т. 2 победи 0 загуби

  2. Сатовча 3т. 1 победа 1 загуба

  3. Барутин 0т. 0 победи 2загуби

Група В:

  1. Борино 6т. 2 победи 0 загуби

  2. Доспат 3т. 1 победа 1 загуба

  3. Слащен 0т. 0 победи 2 загуби

При така оформилото се класиране на полуфиналите достигнаха победителите от групите Змеица, Борино и Триград, четвъртият полуфиналист беше определен чрез бараж между Доспат и Лясково, поради равният брой точки и геймове, и разликата от само една точка в точковата разлика. Отборът на Сатовча който също имаше 3т. отпадна поради много по-лоша точкова разлика.

В изиграният бараж отборът на Лясково се оказа с по- здрави нерви и по-концентриран в отделните елементи и успя да се наложи с 2-0 гейма, като подпечата визата си за полуфинала, където го очакваше отборът на Змеица. Двата отбора проведоха изключително интересен мач, като змейчани се наложиха в крайна сметка с 2-0 гейма. В другият полуфинал фаворитът Борино нямаше проблеми с Триград и взе чиста победа с 2 -0 гейма , като затвърди впечатленията на публиката за най-добър отбор на турнира. Така за третото място се изправиха Триград срещу Лясково в единственият мач завършил в три гейма, като Триград успя да обърне резултата от 0-1 до 2-1 гейма и заслужи третото място. На финала отборите на Борино и Змеица направиха много атрактивен за публиката мач, в който Борино се наложи заслужено с 3-0 гейма и спечели купата в първото издание на турнира.

Крайно класиране:

1.Борино;

2.Змейца;

3.Триград;

4.Лясково;

5.Доспат;

6.Сатовча;

7.Барутин;

8.Г.Делчев

9.Слащен.

За отборите от тройката бяха подсигурени купи, медали и парични награди осигурени от Община Доспат и спонсорите на турнира: ПК Доспат, Дали-ЕЛ ЕООД (Евгений Първанов), Доспатмес ( Исмет Долев), Нитекс 96 ЕООД.

Вирни се горе