Остава влошена пътната обстановка в Смолян, затворен е пътя Смолян- Мугла

Остава влошена пътната обстановка в Смолян, затворен е пътя Смолян- Мугла

Остава усложнена пътната обстановка на територията на община Смолян. 15-ти час продължава да вали сух сняг, като снежната покривка в областния град подминава 50см.

В цялата община автомобилите трябва да са задължително с вериги, като се забранява движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Пътищата в града са заснежени.

8 машини на „Титан Клинър” и допълнителна техника на строителни фирми правят всичко възможно улиците в града да са проходими и да не се стигне до затваряне,съобщиха от снегопочистващата фирма.

Приоритетно се поддържат линиите на градския транспорт, болницата, администрациите. Периодично се почистват и второкласните улици. Проблем остават тестните третокласни градски артерии, много от които все още не са чистени. Проблемът при тях е, че са тесни, с паркирани автомобили, което практически блокира влизането на снегорините.

Има участъци и от които снегът ще се извозва, тъй като практически няма къде да се бута. На много места се търсят собствениците, за да могат колите да се изкарат и снега да се почисти. Два са авариралите снегорина на „Титан”, които в момента се ремонтират.

Затворен е пътя Смолян – Мугла след Затворническото общежитие. По направлението, в района на местността „Паметника” и „Зелените бараки” има паднали две лавини, високи около 3м. Силният вятър и тежкият сняг пък са изкоренили десетки дървета, които в момента се изрязват. Очаква се в почистването на трасето да се включи военна верижна техника. Въпреки тежката обстановка работят и колите по сметосъирането, които извозват боклуците от централните градски части.

От „Титан Клинър” поднсят своите извинения към гражданите, чийто улици все още не са почистени. Машините няма да спират работа и през нощта, като ще се направи всичко възможно до сутринта улиците да са проходими. Най-много сигнали има от кварталите Райково и „Капажа”. Всички сигнали са записани и към тях ще се насочи техника. Очаква се снеговалежът да продължи. Поради тази причина отново се отправя призив гражданите да не пътуват с колите си, ако не им се налага по спешност.

Вирни се горе