Около 70% от улиците в Смолян са почистени до асфалт

Около 70% от улиците в Смолян са почистени до асфалт

Около 70% от улиците в Смолян са почистени до асфалт, установи съвместна проверка от представители на общината и управителя на фирма „Титан Клинър” Владимир Росенов. Бяха инспектирани почти всички улици в града като се установи тяхното състояние, тротоарите, както и извозването на сметта. Бяха набелязани и артериите, които в следващите дни ще се чистят от лед, както и зоните, от които снегът трябва да се извозва. На този етап със съдействието на полицията се чисти леда от стария център на Смолян, по –късно ще се рабиват коловозите и по улица „Капитан Петко войвода”,съобщиха от фирмата.

За тази нощ е планирано извозване на сняг от улица „Хан Персиян”, както и от автобусните спирки в Райково. Опесъчени са подходите към всички детски градини и училища в Смолян. Над 20 служители по чистотата и наети по програмите за заетост продължават да чистят леда от тротоарите и стълбищата в обществените зони. Въпреки призивите все още много от тесните улици на града са превърнати в паркинги, като освен временно оставени автомобили има и аварирали такива, които са зазимени и премахването им е невъзможно. Особено тежко е положението по улица „Миньорска” в Чилингирска махала, където едното платно на шосето е заето и от ТИР-ове. Експертите на община Смолян дадоха предписания за засилено опесъчаване на стръмните участъци в града, заради ниските температури, падащи нощно време до минус 20 градуса.

В следващите 48 часа в региона се очакват нови снеговалежи. Според прогнозата, получена в „Титан Клинър” снегът ще започне да вали след 23.00 часа в четвъртък и ще продължи до събота, когато валежите ще преминат в дъжд.Очакваната нова снежна покривка е между 8 и 10 см. Сняг се очаква и на 6 и 7 февруари, след което отново се очакват ниски температури между минус 6 и минус 19 градуса.

Вирни се горе