Oдобрен е проект за „Ремонт и оборудване на СУ „Васил Дечев“ в Чепеларе

 Oдобрен е проект за „Ремонт и оборудване на СУ „Васил Дечев“ в Чепеларе

Община Чепеларе получи одобрение за финансиране на проект „Ремонт и оборудване на СУ „Васил Дечев“ – сграда на основното училище и СУ „Васил Дечев“ – сграда на гимназията в гр. Чепеларе, община Чепеларе“.

През месец октомври 2016 г. Община Чепеларе кандидатства с проект за ремонт и оборудване на СУ „Васил Дечев“ – сграда на основното училище и СУ „Васил Дечев“ – сграда на гимназията в гр. Чепеларе. На 6 декември 2017 г. се подписа договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ между Община Чепеларе и Държавен фонд „Земеделие“. Проектът се финансира по подмярка 7.2. “Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от мярка 7 “Основни услуги и обновяване на селата в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 –2020 г.

Одобрения проект включва изпълнение на дейности по подмяна на дограма, поставяне на топлоизолация на стени, подмяна на отоплителна инсталация, оборудване и обзавеждане на класни стаи и кабинети, реновиране на дворни пространства. Одобреният бюджет на проекта е в размер на 1 854 049,13 лв. без ДДС.

Срокът за изпълнение на проекта е 36 месеца от датата на подписване на договора. След реализиране на заложените дейности по проекта ще се повиши енергийната ефективност на сградите на СУ „Васил Дечев“ и ще се създадат по-благоприятни условия за учене и възпитание на децата.

Вирни се горе