Обявена е обществена поръчка за втория воден цикъл на Смолян

Обявена е обществена поръчка за втория воден цикъл на Смолян

Проектът, бенефициент по който е “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Смолян, е с индикативна стойност около 70 млн. лв.

Обществената поръчка за изпълнител на втория воден цикъл на Смолян, който ще се финансира от Оперативна програма “Околна среда 2014 – 2020”, е за строителство по интегрирания воден проект на агломерация Смолян, обявен от „ВиК“ ЕООД с прогнозна стойност 22 450 553 лв. без ДДС.

С реализацията на интегрирания воден цикъл ще бъде осигурено водоснабдяване и отвеждане на отпадните води до ГПСОВ на нови 16 940 жители на гр. Смолян, с което ще се надгради реализирания ИСПА проект.

Предвижда се доизграждане, рехабилитация и реконструкция на около 40 252 м канализационна мрежа и 19 479 м водопроводи в кв. Устово, кв. Райково, Централната градска част и кв. Горно Смолян. Ще бъде изградено пълно третично пречистване с отстраняване и на фосфор на ГПСОВ Смолян.

Улиците, по които ще се изпълняват предвидените в него дейности, ще бъдат ремонтирани от община Смолян след приключване на работата по тях.

Около 10% от бюджета на държавата за водни проекти е насочен към Област Смолян. В обхвата на оперативната програма попада само областният център и затова възможности за финансиране на ВиК мрежите в населените места с между 2000 и 10 000 жители се търсят чрез бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството или по линия на ПУДООС.

Максималният срок за изпълнението на проекта е 782 календарни дни – 2 години и 14 дни.

Вирни се горе