Общинският ученически съвет се запозна с функциите на Парламента като законодателен орган

Общинският ученически съвет се запозна с функциите на Парламента като законодателен орган

Членовете на Общинския ученически съвет взеха участие в Образователно посещение в Народното събрание. В Народното събрание учениците присъстваха в пленарна зала на парламентарния контрол и изслушаха отговорите на отправените питания от страна на депутатите към вицепремиера по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Депутатът от ПП ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която е и председател на Комисията по здравеопазването, запозна младежите със създаването и функциите на Народното събрание като законодателен орган, броя на народните представители и механизма за техния избор. С нейно съдействие те се потопиха в работната атмосфера на Парламента.

Проявата е част от инициативата на община Смолян за запознаване на младите хора с публичните институции и правата им като граждани на република България. Програмата на посещението, включваше и представяне на културно-историческите забележителности на българската столица. Посещението се осъществи със съдействието на община Смолян. Ръководители на групата бяха общинската съветничка Мария Семерджиева и зам.-кметът Венера Аръчкова.

Вирни се горе