Общинският съвет в Смолян заседава днес

Общинският съвет в Смолян заседава днес

Съветниците от Смолян ще заседават днес. В дневния ред са включени над 30 точки. Сесията ще започне от 14 часа. В първа точка съветниците ще разгледат кандидатстване на Основно училище „Стою Шишков” с. Търън за придобиване статут на защитено училище. Ще бъдат разгледани още – кандидатстване и сключване на договор за безвъзмездна помощ по приоритетна ос І „Добро управление”, подприоритет 1.1 „Ефективна структура на държавната администрация”, бюджетна линия BG051РО002/12/1.1 – 04 от ОП „Административен капацитет. Кметът Николай Мелемов внася докладна за съфинансиране и партньорство при изпълнението на проект „Родопите – Градината на Орфей”, финансиран от Програма за малки проекти на Глобален екологичен фонд, изпълняван от Сдружение „Екологична организация – Родопи”.

Ще се обсъжда и изменение на Решение № 22/29.12.2011 г. на Общински съвет – Смолян в частта на функция „Здравеопазване”, държавна дейност „Здравни кабинети в училища и детски градини”.

От съветниците ще се иска да дадат съгласие за месечно дофинасиране за превоз на хемодиализно болни от община Смолян. Ще се обсъждат докладите за осъществените читалищни дейности и изразходваните от бюджета средства през 2011 година, както и изменение и допълнение на Годишна програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2012 година, приета с Решение № 57/02.03.2012 г. на Общински съвет – Смолян.

24-та точка от дневния ред е Допълнение на Общинската програма за управление на отпадъците 2010 – 2014 година, следвана от – Годишен отчет за 2011 година по изпълнение на Общинската програма за опазване на околната среда за 2009 – 2013 г. Ще се представи Годишния отчет за 2011 година по изпълнение на Програмата за намаляване на замърсяването с фини прахови частици /ФПЧ 10/ и Плана за действие към нея за периода 2011 – 2013 г.

Интересна точка от дневния ред е 29-та, която е за проучване на възможността за организиране и изграждане на пазар на производителите на територията на Община Смолян. По нея докладват общинските съветници Б. Младенов и З. Сираков.

Последна точка е Одобряване на доклада за дейността и годишния финансов отчет за 2011 година на „Областен диспансер за пневмо – фтизиатрични заболявания със стационар – Смолян” ЕООД в ликвидация.

Вирни се горе