Общинският съвет на Смолян заседава днес

Общинският съвет на Смолян заседава днес

Днес от 13.30 ч. ще се проведе заседание на Общинския съвет в Смолян. 20 точки са предвидени в дневния ред, по които ще докладва кметът на общината Николай Мелемов.

Съветниците ще обсъждат отпускане на безвъзмездна финансова помощ на община Смолян от “Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда”.

Други точки, които ще се разискват са изменения на решения на ОбС- гр. Смолян, промяна числеността и структурата на Община Смолян, промяна на предназначението на поземлени имоти, отдаване под наем на имоти, общинска собственост, представяне на общински поземлен фонд. Също така съветниците ще гласуват частично опрощаване на дължима такса битови отпадъци от ПГТТ ”Христо Ботев” гр.Смолян, участие на община Смолян в „Асоциация по ВиК-Смолян”, в Регионално сдружение с Общините Чепеларе и Баните за управление на отпадъците.

Ще бъде е определен представител на ОбС в общото събрание на НСОРБ, определяне на делегат на община Смолян в Общото събрание на АРО, определяне на представител на ОбС в Областния съвет за развитие, съобщиха от общината.

Вирни се горе