Общината призова гражданите и търговци да почистят тротоари и междублокови пространства

Общината призова гражданите и търговци да почистят тротоари и междублокови пространства

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка и затрудненията след обилните снеговалежи, община Смолян се обръща с призив към ръководителите на държавни и общински ведомства, фирми и собственици на търговски обекти, към всички граждани да съблюдават Заповед № РД-3214 от 24.11.2011 г. на кмета на общината за осигуряване на нормална проходимост по тротоарите, стълбищата, междублоковите пространства и дворовете на къщите на територията на цялата община.

Задължение е на служебните лица, на търговците, на гражданите и домоуправителите да организират почистването на прилежащите тротоари, на стълбищата и площадките около домовете, обрушването на ледените висулки от покривите на къщите, жилищните кооперации и обществените сгради, за да се предпазят гражданите от инциденти и се гарантира нормално предвижване по улиците и тротоарите. За да има възможност снегопочистващата техника да работи безпрепятствено, призоваваме собствениците на МПС да ограничат паркирането им на пътната и улична мрежа в общината, съобщиха от пресцентъра на общината.

На лицата, неизпълнили задълженията си по Наредбата за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защитата на имуществото на гражданите на територията на община Смолян, ще бъдат налагани санкции по смисъла на раздел Х, чл. 71, ал. 1, т. 3 и т. 4 на наредбата, предупредиха от общината.

Вирни се горе