Общината издирва 10 автомобила,които се водят по регистър, а ги няма

Общината издирва 10 автомобила,които се водят по регистър, а ги няма

Община Смолян издирва десет автомобила, които се водят по регистър, а ги няма. Това съобщи вчера на пресконференция шефът на дирекция “Административно- информационно обслужване” и Отбранително-мобилизационна подготовка” Емил Дурсев.

Той обясни, че в общината има регистрирани 82 автомобила, като само 11 са спрени от движение. 10 коли се издирват и никой не може да каже къде са тези автомобили. Ще има вътрешна авоторевизия на автомобилния парк, поясни още той. В кметствата има 14 автомобила. 16 сададени на снегопочистващата фирма"Титан", като три са бракувани. В общината се водят и 9 училищни автобуса, които се ползват от инспектората по образование, а общината им плаща данъците.

Не се засича информацията от КАТ и местните данъци за броя на колите.От всяка дирекция дават различна информация и когато започваме да събираме пъзела липсват парчета, коментира Дурсев.

Оказва се, че на никой не са били вменени задължения да отговаря за колите и стопансиването им. Нашата идея е да подредим общината, допълни кметът Николай Мелемов.

Вирни се горе