Общинари от Смолян ще се возят на електромобил

Общинари от Смолян ще се возят на електромобил

Общинските служители в Смолян ще се возят на електромобил, ако днес общинските съветници приемат предложението на кмета Николай Мелемов, ведомството да закупи подобно превозно средство. С докладната се иска община Смолян да кандидатства пред Национален Доверителен Екофонд /НДЕФ/ с проектно предложение „Доставка на електромобил за нуждите на администрация в родопския град по пилотна схема за насърчаване използването на електрически и електрически хибридни превозни средства в рамките на Инвестиционна програма за климата/ИПК/, предаде Дарик.

Ако местният парламент одобри предложението на градоначалника, община Смолян се задължава да осигури необходимите финансови средства, съфинансиране, представляващо сумата до 25 000 лв. Опазването на околната среда и недостигът на служебни автомобили за обслужване на административните нужди са част от мотивите на Мелемов.

В заседанието на Общински съвет – Смолян са включени още 15 точки в дневния ред, между които и вземане на решение за рефинансиране на съществуващ дълг и други инвестиционни проекти на община Смолян чрез емитиране на облигации, както и актуализация на Програмата за намаляване на замърсяването с фини прахови частици и План за действие 2015-2020 г.

Вирни се горе