Община Смолян затяга контрола за отчитане на разходите при почистване на уличната мрежа

	 Община Смолян затяга контрола за отчитане на разходите при почистване на уличната мрежа

Община Смолян затяга контрола за отчитане на разходите при почистване на уличната мрежа по населените места,съобщиха от пресцентъра на общината. Община Смолян затяга контрола за отчитане на разходите при почистване на уличната мрежа по населените места. Ако има необходимост от снегопочистване и опесъчаване извън графика на фирмите, занимаващи се с тази дейност, кметовете ще подават сигнали и аргументирана заявка къде има нужда от снегопочистване. Служител от общината ще приема сигналите и ще ги задейства. Отчитането на тази дейност ще става в отделен протокол. Ако няма подаден сигнал, няма да признаваме разходите, обясни днес на среща с кметовете и кметските наместници в община Смолян зам.-кметът инж.Мария Палагачева.

Тази мярка е съгласувана с кмета Николай Мелемов и главния финансист Венера Аръчкова, за да се отчитат стриктно разходите, да се осъществява контрол и да не се стига до неприятни инциденти през зимата. Директорът на дирекция „Административно-информационно обслужване и Отбранително мобилизационна подготовка” Емил Дурсев посъветва кметовете и кметските наместници да дадат предложения на кои места да им се достави пясък и с помощта на хората от временната заетост, където е възможно, да се извършва опесъчаването. Той ги посъветва да не подписват протоколите за извършена дейност преди да е извършено снегопочистването и опесъчаването. Дурсев запозна кметовете и с необходимите мерки, които трябва да предприемат за провеждане на референдума през януари 2013 г.

Главният финансист Венера Аръчкова запозна кметовете и кметските наместници със системата за управление и финансов контрол.

Вирни се горе