Община Смолян става пълноправен член на ФК „Родопа-Смолян“

Община Смолян става пълноправен член на ФК „Родопа-Смолян“

На днешното си заседание Общинският съвет даде съгласието си на община Смолян да участва като пълноправен член в сдружение Футболен клуб „Родопа-Смолян“ в Управителния съвет или Председател на УС в случай, че бъде избрана от Общото събрание на сдружението.

Съветниците определиха кмета на община Смолян за представител на Общината, който да подаде и подпише всички необходими документи за приемането й в сдружението. Футболният клуб е пълноправен член на БФС, регистриран е в Министерството на правосъдието и в Министерството на физическото възпитание и спорта. Клубът има представителен отбор Мъже, който играе в Югоизточна трета лига, както и детско-юношеска школа, в която тренират над 150 деца.

Президентът на футболния клуб Валентин Кюлхански заяви, че общината и досега помага на футболния клуб и е основния спонсор на отбора, като осигурява средства за транспорт за участие в състезания, а след спечелването на квалификациите за влизане в Югоизточна трета лига, с решение на Общински съвет – Смолян, клубът е подпомогнат със сумата от 50 000 лв.

В докладната записка се посочва, че въпреки финансовото подпомагане, установените добри практики в другите общини в страната показват, че с участието в тези сдружения на представители на местната власт , се постигат по-големи резултати и намиране на допълнителни спонсори сред местния бизнес.

Вирни се горе