Община Смолян ще бъде представена на туристическа борса в Зул

Община Смолян ще бъде представена на туристическа борса в Зул

Община Смолян ще бъде представена на ежегодна туристическа борса на побратимените градове в Зул. Поканата към кмета Николай Мелемов е отправена от германския му колега д-р Йенс Трибел, съобщиха от пресцентъра на общината.

Събитието ще се проведе днес и утре. На изложението общината ще се представи с традиционни родопски ястия, сувенири, презентационен филм, печатни и рекламни материали, разкриващи привлекателните ни туристически атракции. Гостите на борсата ще чуят и една от емблемите на Родопите Петър Янев. Звуците на гайдата му ще разкриват пред чужденците красотата и самобитността на родния ни фолклор.

Д-р Трибел посети Смолян през октомври миналата година по покана кмета Мелемов и се включи в тържествата посветени на 100 години от Освобождението на Родопите и Балканската война. За една година виждам доста положителни промени в Смолян, констатира при посещението си немският кмет. Двамата градоначалници обсъдиха тогава и областите за сътрудничество между Смолян и Зул.

Делегацията от нашия град ще бъде водена от кмета Мелемов. С него ще бъдат заместникът му Марин Захариев, гайдарят Петър Янев и Росена Милушева от Областния информационен център.

Вирни се горе