Община Смолян се присъединява към инициативата "Часът на Земята"

Община Смолян се присъединява към инициативата "Часът на Земята"

Община Смолян също се присъединява към инициативата “Часът на Земята” на 31 март 2012 г., съобщи кметът Николай Мелемов. Призовавам смолянчани, в знак на символичен жест на съпричастност към проблемите на климатичните промени, за един час – от 20.30 ч до 21.30 ч да изключим осветлението в домовете си. Целта е да покажем, че всеки е в състояние да промени света, в който живеем, обяви градоначалникът. За този един час ще бъде угасено и фасадно-архитектурното осветление на обществени сгради и паметници. Уличното осветление ще продължи да свети от съображения за сигурност,съобщиха от местната управа.

Инициативата „Часът на Земята” на WWF е създадена, за да се противопостави на най-голямата заплаха, пред която се е изправяла някога нашата планета – промените в климата. Акцията се основава на едно съвсем просто действие – всички светлини се изключват за един час, като послание за нуждата от незабавни мерки срещу промените в климата.

Тази простичка идея завладя сърцата и умовете на хората по целия свят. Затова в 20.30 ч. местно време в последната събота на месец март милиони хора в някои от най-големите градове на света, включително Лондон, Париж, Ню Йорк, Сидни, Пекин и дори София, се обединяват и изключват осветлението за „Часът на Земята”. Да се включим в “Часът на Земята”, защото това е най-лесният начин да помогнем за ограничаване на глобалното затопляне.

Вирни се горе