Община Смолян с ново работно време от 6 февруари

Община Смолян с ново работно време от 6 февруари

От понеделник, 6 февруари, общинската администрация в Смолян ще започва работа с половин час по-рано. Вместо от 9.00 ч., както до сега,

новото работно време ще бъде от 8.30 ч.

, съобщи секретарят на общината Замфир Копчев. Обедната почивка се запазва половин час, а краят на работното време ще бъде 17 часа.

Новият график се въвежда, за да се уеднакви работното време с останалите институции. Така когато хората търсят свързани услуги между общинската администрация, РУСО и Данъчните служби, ще ги получават в удобно за тях време, без да не се налага да изчакват застъпване на работното време на различните служби с тези на общината.

Отново от понеделник, 6 февруари, три от най-важните служби – „Деловодство”, „ГРАО”/Гражданска регистрация и административно обслужване/ и “Местни данъци и такси” ще работят сутрин от 7.30 ч. до 19.00 ч. вечер без прекъсване. Хората, които желаят да получат услуги в това време трябва да посетят общината, като влизането ще става от южния вход. Касата, където се заплащат местни данъци, такси и други задължения към общината се намира в ляво от входа, а другите служби – „ГРАО” и „Деловодство”, остават на старите си места. Тези три възлови за гражданите служби ще имат плаващо работно време, ще започват работа с по един служител в 7.30 ч. сутринта, а по-късно, в натоварената част от деня, служителите ще стават двама. Те ще продължат да обслужват гражданите и между 17.00 ч. и 19.00 ч., въпреки че работното време на останалата част от администрацията е приключило.

"Надяваме се, че хората ще бъдат удовлетворени, защото вече няма да се налага да отсъстват от работа, за да могат да си платят данъците или да получат друга административна услуга от общината”, коментира още Замфир Копчев.

Вирни се горе