Община Смолян приема предложения за девиз на Смолян

Община Смолян  приема  предложения за девиз на Смолян

По предложение на Инициативен комитет, в който влизат известни местни интелектуалци и общественици, община Смолян започва кампания за избор на девиз на град Смолян. В администрацията вече са постъпили значителен брой идеи от проф. Аргир Хаджихристев, Зоя Начева, Николина Попиванова, Райчо Георджев, проф.д-р Енчо Костов, Иван Иванов, Соня Панайотова, Василена Тонева, Минчо Хаджиев, Неделчо Дечев, Димитър Костадинов, Момчил Мусорлиев и други смолянчани,съобщи Виолета Филипова,пресцентъра на община Смолян.

Сред подадените до момента 120 предложения се отличават такива като: „С обич граден, за вечност отреден”, „Смолян – древен и млад”, „Смолян с родопски устрем крачи напред”, „Смолян – гостолюбив и непреклонен”, „Смолян – сътворен от багри, музика, лъчи”, „Крепост от родолюбци”, „Красив, млад, вечен”, „Смолян – древен и космичен” и много други. Не липсват и предложения в другата крайност като „Старее и сълзи лее”.

Хората, които имат предложения за девиз на Смолян могат да ги подават до 15 октомври 2012 г. в Деловодството на Общината, като оставят и адрес и телефон за обратна връзка.

Предложенията ще бъдат оценени от Постоянната комисия по образование, култура, вероизповедания, младежта и спорта към Общинския съвет.

Вирни се горе