Община Смолян организира Зимен поход за деца, ученици и възрастни на 12 март до връх „Перелик”

Община Смолян организира Зимен поход за деца, ученици и възрастни  на 12 март до връх „Перелик”

Спортната проява се провежда в рамките на кампанията Зимно предизвикателство 2016

Община Смолян организира Зимен поход за децата от предучилищна възраст и учениците от 1 до 12 клас от учебните заведения на община Смолян. В него могат да се включат родители, баби, дядовци и всички желаещи. Проявата ще се проведе на 12 март /събота/ с маршрут от хижа „Перелик” до връх Перелик, от 10:00 до 14:00 часа, съобщи Даниела Керкелова, отговаряща за Спорта в общинската администрация. Автобусите ще тръгнат в 9:00 часа пред храм „Св. Висарион Смоленски” за ученици и родители, а децата от детските градини ще се извозват отделно. Връщането ще бъде в 14:15 часа от хижа „Перелик”. Спортното събитие е по повод организирането и провеждането на кампания Зимно предизвикателство`2016 г. и е залегнало в Спортен календар на община Смолян за т.г.

Организатор на кампанията Зимно предизвикателство`2016 в национален мащаб е Българската асоциация спорт за всички /БАСВ/ съвместно с Министерството на младежта и спорта. На местно ниво е община Смолян съвместно с Пампорово АД, с помощта на Сдружение „Фън ин дъ маунтийн”, фондация „Изкуството да живееш”, Кока-кола, Спортни клубове, РИО – Смолян, ресторант „Черният кон“ – Райко Папучаров.

Предвижда се да бъдат организирани различни игри с развлекателен характер – демонстрации, конкурс за снежни фигури, запознаване с интересни факти за участие в зимните спортове и викторина. Надпреварите нямат състезателен елемент, подсигурените награди ще бъдат разпределени чрез томбола в края на празника.

Вирни се горе