Община Смолян е готова да посрещне големия сняг

Община Смолян е готова да посрещне големия сняг

Община Смолян е предприела всички необходими мерки за справяне със зимната обстановка, съобщи зам.-кметът Георги Даскалов по повод очакваните силни снеговалежи.Извършени са проверки за техническото състояние на всички фирми, които поддържат общинската пътна мрежа, както и републиканските пътища, сведения за които предоставиха от Областно Пътно управление в Смолян.

Общината разплаща всички стари задължения към снегопочистващите фирми, за да имат ресурси за поддръжка, поясни още арх.Даскалов. На среща с институциите, Областната управа, Гражданска защита ОД на МВР-Смолян и ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” също са потвърдили готовността си за активно съдействие при усложняване на метеорологичните условия.

За да има възможност снегопочистващата техника да работи безпрепятствено, община Смолян призовава собствениците на МПС да ограничат паркирането им на пътната улична мрежа и особено по второстепенните и третостепенните улици. Ако не ви е спешно моля избягвайте пътуванията или пък тръгвайте на път подготвени за зимни условия. Не посещавайте и хижи в лошото време, за да се избегнат неприятни инциденти.

Вирни се горе