Община Рудозем ще има специализирана болница за рехабилитация

Община Рудозем ще има специализирана болница за рехабилитация

На открито заседание Общинският съвет в град Рудозем взе решение да даде „зелена светлина” за функционирането на частно специализирано болнично заведение за долекуване, болнична помощ и рехабилитация, което ще започне да осъществява дейност от началото но 2014 година.

За тази цел сградата на болницата ще бъде дадена за ползване под наем. С решение на Общинския съвет сградата се предоставя на СМДЛ – Рудозем ЕООД . Това общинско дружество от своя страна ще даде част от сградата на болницата за ползане под наем на бъдещата специализирана болница за рехабилитация. Конкретните финансови параметри на проекто-договора ще бъдат обсъдени на друго заседание на Общинския съвет – гр.Рудозем. Точното наименование на болничното заведение, което ще функционира и осъществява дейност в болницата на град Рудозем ще бъде Специализиране болница за рехабилитация „Родопи”.

Ръководната дейност на болницата ще бъде осъществявана от Георги Колев и проф. Цветан Димитров. Този ръководен екип има специализирана болница за рехабилитация в гр. Несебър, където се извършва долекуване и рехабилитация на пациенти от България и чужбина.

В своето изказване кметът на община Рудозем Румен Пехливанов заяви, че не става дума за продажба или подаряване на сградата на болницата в гр. Рудозем, а за даването и под наем. „В момента в болницата не се извършва никакво болнично лечение и считам, че тази стъпка, която предприемаме заедно с Общинския съвет е за доброто на хората, живеещи в община Рудозем” – заяви кметът Пехливанов. Той подчерта още, че за да стартира такова специализирано болнично заведение е необходимо добро взаимодействие между ОбАдминистрация – Рудозем и екипа на г-н Георги Колев и проф. Димитров.

„В кратки срокове сградата трябва да бъде ремонтирана и предоставена във вид, който ще позволи да се издаде разрешение за осъществяване на медицинска дейност. Необходимо е да бъдат извършени „козметични” строителни ремонти в сградата на болницата – мазилки, боядисване и други” – допълни още Румен Пехливанов.

Специализираното болнично заведение, което ще бъде създадено в гр. Рудозем, ще изпълнява дейности за долекуване и рехабилитация свързани с опорно-двигателния апарат и периферната нервна система. Екип от високо квалифицирани специалисти ще осъществява и допълнително лечение на съпътстващите заболявания на пациентите.

Ръководният екип на бъдещата специализирана болница за рехабилитация „Родопи” пое ангажимент да не бъде заплащана потребителска такса, както и част от таксата за храната на пациентите.

Вирни се горе