Община Неделино и Великотърновския университет подписаха договор за сътрудничество

Община Неделино и Великотърновския университет подписаха договор за сътрудничество

На 13 септември 2017г. в община Неделино се проведе работна среща между Кмета на община Неделино Боян Кехайов и Ректора на Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методий"- проф.д-р Христо Бонджолов.

По време на работната среща бяха обсъдени възможностите за реализиране на съвместни дейности свързани с развитието на туризма в региона, проучването и разработването на археологическите обекти на територията на община Неделино. За целта беше сключен Договор за сътрудничество. В срещата участваше и доц.д-р Росина Костова-Директор на Центъра за геоархеология и прогнозно археологическо моделиране (GEOARCHCE).

Договорено беше Центърът по геоархеология и прогнозно археологическо моделиране да разработи и представи на община Неделино научни доклади-обосновки на основните идеи за развитие на археологически туризъм, включително да изработи съпътстващи картосхеми и други приложения във връзка с подготовката на проекти за културно-исторически туризъм през 2018г. dogovor3Със сключването на договора по време на срещата, Кметът на общината се надява, че чрез разкриването на археологически обекти община Неделино ще се превърне в притегателен център за туристите. Очакванията са те да стартират още през 2018г.

Вирни се горе