Община Мадан стартира трети проект по ОП "Административен капацитет"

Община Мадан стартира трети проект по ОП "Административен капацитет"

Кметът на Община Мадан Фахри Молайсенов подписа Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 13-22-79/06.01.2014г. по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд за изпълнение на проект: „Повишаване на квалификацията на служителите в община Мадан”. Министерството на финансите – Управляващ орган на ОПАК финансира изпълнението на предвидените проектни дейности по Приоритетна ос ІІ „Управление на човешките ресурси”. Общата цел на проекта е Повишаване на капацитета на служителите на администрацията и кметствата в община Мадан.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ПРОЕКТА: 9 (словом: девет) месеца – от 06.01.2014 г. до 06.10.2014 г. СТОЙНОСТ НА ПРОЕКТА: 89 724.79 лева – 100 % безвъзмездна финансова помощ в т.ч.: 85 % – съфинансиране от Европейския социален фонд 15 % – Национално съфинансиране.

Успехът в работата на всяка една институция се дължи най-вече на качеството на човешките ресурси, които тя успява да привлече, запази и развие, включително чрез обучение за повишаване на квалификацията и мотивацията. Ключова цел на местната власт и администрацията на община Мадан е по най-добрия за обществото начин, да изработи и прилага ефективни политики, осигуряващи динамичното развитие на общината, които да отговарят на съвременните предизвикателства и да имат реален ефект за обществото и икономиката. Изпълнението на проект „Повишаване на квалификацията на служителите в община Мадан” ще доведе до подобряване работата на общинската администрация за реализиране на ефективни политики, качествено обслужване на гражданите и бизнеса и създаване на условия за устойчив икономически растеж и заетост.

Вирни се горе