Община Девин започва реализацията на проекти за 2,5 млн.лева

Община Девин започва реализацията на проекти за 2,5 млн.лева

Ръководството на община Девин подписа договори за изпълнение на строително-монтажни работи на следните обекти в гр. Девин: сградите на РУ-Девин, Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и Административната сграда на ул. „В. Левски” № 1, където се намират ДСП-Девин, ОСЗ-Девин, Данъчна служба и др. офиси. Проектите са на стойност 1.285.761,25 лв., финансирани от Оперативна програма „Региони в растеж” и включват саниране на сградите, ремонт на покрива и ел.инсталацията, целящи намаляване на разходите за електроенергия и подобряване на работната среда на служителите в тях, съобщиха от местната управа.

Със средства от инвестиционна програма от днес стартира и ремонт на Централна градска част, включваща реконструкция на улица „Освобождение” – от площад „Възраждане” до площад „Игор Юруков”, гр. Девин. Дейностите предвиждат цялостно озеленяване, капково напояване, монтаж на пейки и осветителни тела, чешми и шадраван.

Днес се подписа и договор с изпълнителя за изграждане на Многофункционална спортна площадка в УПИ II – Училище, с. Гьоврен. Проектът предвижда изграждане на спортна площадка с изкуствена тревна настилка с размер 19м./30м., оградена с мрежа и метална конструкция до височина 4м. и осветителни тела в ъглите на полето на височина 6м. Спортната площадка ще създаде нова архитектурно – градоустройствена визия, която да отговаря на характера и значението на тази среда в с. Гьоврен, в училището и с пряка връзка към селото. За пръв път държавата отпуска целеви средства за с. Гьоврен с Постановление № 363/16.12.2016г. на Министерски съвет. Стойността на проекта възлиза на 158 000 лв.

Вирни се горе