Община Девин спечели трето място в Националния конкурс „Община 2012”

Община Девин  спечели трето място в Националния конкурс „Община 2012”

Община Девин спечели трето място в Националния конкурс „Община 2012”. Конкурсът „Община 2012" е национален и е организиран от Министерството на земеделието и храните под патронажа на министър Мирослав Найденов.

В четири категории се състезаваха 38 общини и 80 проекта: „Туризъм”, „Инфраструктура”, „Обновяване и развитие на населените места” и Местна инициативна група.

Община Девин изяви участие в категория „Обновяване и развитие на населените места”, участвайки с проект „Рехабилитация на водопроводна и канализационна мрежа на с. Селча, община Девин и бе отличена с грамота за трето място в категорията, съобщиха от пресцентъра на общината.

Жури избра 12-те най-добри проекти. Критериите за оценка са целесъобразност на проекта, въздействието му върху природата, начина на живот и икономиката на региона, прилагането на иновативен подход, повишаване качеството на живот на хората, размерът на усвоените средства и цялостната промяна в облика на населеното място

Официалната церемония по представянето на победителите в 4-те категории и награждаването се състоя на 13 ноември в хотел Анел гр. София Документите за конкурса подготви и подаде инж. Антоанета Гаджакова – мл.експерт в Община Девин, назначена по Национална програма „Старт в кариерата”, която подбра именно този проект за участие в конкурса, който донесе ІІІ –то място на Община Девин.

Вирни се горе