Община Девин ще продава своя дял от Доган сарай

Община Девин ще продава своя дял от Доган сарай

На последното си събиране общинският съвет е взел решение да продаде дела си от 17,88% от луксозния спа хотел “Орфей” ("Орфей хотел" АД), намиращ се в центъра на родопския град.

Община Девин ще продава своя дял от т. нар. Доган сарай Покрай строителството и консултирането на язовира “Цанков камък”, бившият държавен балнеосанаториум заедно с изоставен високоетажен корпус до него бяха изцяло преустроени и с изграждането на открит басейн добиха 4-звезден стандарт на спа хотел.

По-предишното правителство изпращаше за по десетина дни чрез социалните фондове български туристи при изумителни намаления. Пожизненият председател на ДПС, който обичаше да отсяда в този комплекс при партийните си обиколки, даде народното име на обекта Доган сарай. С настъпването на кризата спа хотелът “Орфей” в Девин загуби по-голяма част от туристите си и стана сезонен – само през лятото. Надеждите за разцвет на туризма в родопския град не се сбъднаха. Въпреки това дори през последната зима упорит руски инвеститор издигаше нов покрит плувен басейн за хотела си със славянско име, който се намира недалече от доминиращия силует на смълчания “Орфей”.

Вирни се горе