Община Чепеларе получи половин милион за ремонт на улици

Община Чепеларе получи половин милион за ремонт на улици

През месец декември, Община Чепеларе получи 500 000 лева от Министерски съвет за ремонт и рехабилитация на общинска улична и пътна мрежа. „За мен и моят екип, развитието на туризма в общината е един от приоритетите ни. Ще използваме тези средства за належащите ремонти дейности на пътната мережа в курортен комплекс Пампорово. Знаете, че вече е факт дългочаканото обединение на двете ски зони – Пампорово и Мечи чал, обединени в нов, единен бранд – „Пампорово – Мечи чал“.” – каза кметът на град Чепеларе – госпожа Славка Чакърова. Тя изказа своите благодарности към министър-председателя в оставка Бойко Борисов. През изминаващата 2016 година, местната власт бе подкрепена и от Министерството на образованието, което на няколко пъти предостави немалки финансови суми за училищата в общината.

„Изказвам благодарност към целия екип на Министерството на образованието и лично на госпожа Кунева, които ни оказаха подкрепа, чрез неколкократното предоставяне на целеви трансфери.” – коментира госпожа Славка Чакърова. „На първо място успяхме да направим дългоочакваният ремонт в гимназиалния двор на СУ „Васил Дечев“. По този начин, визията на училището бе видимо променена навреме за празника на светите братя Кирил и Методий – 24 май. В сградата на основното училище пък извършихме спешен ремонт във физкултурния салон. Обща стойност на извършените ремонтни дейности е 63 600 лв. За спортно училище „Олимпийски надежди“ постъпилите средства тази година са на обща стойност 40 000лв. С тяхна помощ ще могат да се направят необходимите промени в материалната база, както и да се закупи оборудване, от което училището има необходимост. Предвидени са средства за закупуване на техника за изграждане на система за видеонаблюдение. Получихме и сума в размер на 70 000лв. за ОУ”Цар Симеон І”-с.Павелско, които ще се използват за подмяна на дограмата и други ремонти.”

Съвместната работа на бизнеса, общината и държавата доказва, че гледайки в една посока, подавайки си ръка за съвмести дейности, общината ни се превръща във все по-желана дестинация за отдих и развлечения и по-добро място за живеене.

Вирни се горе