Община Чепеларе обяви програмата за Майските културни тържества

Община Чепеларе обяви програмата за Майските културни тържества

Чепеларе подготвя програма за Майските културни тържества в общината, съобщиха оттам. Те ще бъдат открити на 6-ти май, когато е Денят на храбростта и българската армия. Тогава ще бъдат поднесени венци пред Паметника на загиналите във войните. На средващия ден ще се проведе Великденски концерт на Хор за църковнославянски песнопения при НЧ „Родопска искра” в Конферентната зала на хотел „Чепеларе”.

На 9-ти май, в Ден на Европа се организира конкурс за рисунка на асфалт „Ние, децата на Европа” и Карнавално шествие на ОДЗ – Чепеларе.

В културната програма следва откриване на изложба- живопис на художниците Даня Кехайова и Андрей Станишев. Празнична Света литургия и курбан в Параклис „Св. Св. Кирил и Методий” – на 11 май.

Концерт на ФА „Орфей” при НЧ „Родопска искра, стартиране на инициатива на НЧ „Родопска искра” „Целият град чете една книга”- „Бай Ганьо” на Ал. Константинов.

Ще се проведе и концерт на ОДК – Чепеларе, също така ще се чества 85 години от рождението на Усин Керим. Представяне на книгата „Пътят” на Костадин Глушков. Предвидена е и Тържествена сесия на Общински съвет – Чепеларе – на 23 май

На 24 май – Тържествено шествие на ученици, учители и бивши випускници, Празнични поздравления, Концерт-спектакъл на НФА „Филип Кутев” и Тържествено изпращане на абитуриентитe на града.

Вирни се горе