Община Чепеларе изготвя план за финансово оздравяване

Община Чепеларе изготвя план за финансово оздравяване

Според промени, настъпили тази година в Закона за публичните финанси, Община Чепеларе попада измежду 36 общини с финансови затруднения от общо 265-те. Г-жа Славка Чакърова – кмет на Община Чепеларе разясни, че 8 от 10-те общини на територията на област Смолян са с финансови затруднения, отдавайки това на икономическата криза и спецификата на областта.

Община Чепеларе следва да разработи план за финансово оздравяване. Г-н Георги Костадинов – зам.-кмет на Община Чепеларе разясни всички спешни управленски мерки, критерии и финансови показатели, заложени в плана за финансово оздравяване. Тяхното прилагане ще доведе до финансова устойчивост и стабилност на община Чепеларе, съобщиха от общината.

На срещата присъстваха още заместник-кметът Пантелей Мемецов, председателят на общински съвет г-жа Росица Черпокова, кметове и кметски наместници, общински съветници, експерти при общинска администрация Чепеларе, представители от Сдружението на хотелиери, ресторантьори и търговци в Чепеларе и граждани.

Ръководството се надява, чрез заложените мерки в плана за финансово оздравяване, в рамките на три години Община Чепеларе да успее да преодолее сегашната си ситуация.

Вирни се горе