ОбС-Доспат прие решения, които гарантират откриването на нормална учебна година

ОбС-Доспат прие решения, които гарантират откриването на нормална учебна година

По предложения на Кмета на Община Доспат инж. Елин Радев, Общински съвет Доспат прие важни решения в областта на образованието.

Съгласно Решение № 448/21.07.2017 г. четири общински училища и три детски градини ще бъдат предложени на Министъра на науката и образованието да бъдат вписани в Списъка на защитените детски градини и защитените училища.

Във връзка с нормалното откриване на новата учебна година, Общински съвет Доспат утвърди и мрежата от учебни звена.

С Решение № 449, взето с Протокол № 30 от 21 юли, Общински съвет Доспат обсъди и моментното състояние на училищата във връзка с маломерните паралелки по Наредба №7/2000 г. За да гарантира нормален учебен процес през новата учебна година, Общински съвет – Доспат на основание чл.11, ал.2 и чл.11а от Наредба №7/29.12.2000 г., прие да осигури допълнителни финансови средства (дофинансиране) за обезпечаване на образователно-възпитателния процес извън определените по единни разходни стандарти за съответната дейност за учебната 2017/2018 година за общинските училища.

С тези решения на Общински съвет Доспат ще се осигури нормално откриване на новата учебна година. 684 ученици ще се обучават в училищата 273 деца в детските градини. Близо 80 са първокласниците, които за първи път ще прекрачат прага на училището.

Вирни се горе