ОбС - Смолян ще заседава на 21 декември

ОбС - Смолян ще заседава на 21 декември

На 21 декември от 11.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян ще се проведе последното за годината заседание на Общински съвет – Смолян. В Дневния ред са включени за разглеждане 19 докладни записки. Сред по-важните точки са информация за изпълнението на бюджета на Община Смолян за периода от 01.01.2017г. до 30.09.2017 г., и Отчет за получените командировъчни средства от Кмета на Общината за същия отчетен период.

Ще бъде подложена за гласуване Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 2 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги в Община Смолян и Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 3 за определяне размера на местните данъци на територията на Община Смолян.

Общинските съветници ще разгледат и гласуват и План – сметка за разходите по събирането, включително разделно, извозването и обезвреждането в депа или други съоръжения на битовите отпадъци, както и за поддържането на чистотата на териториите за обществено ползване и определяне на годишния размер на такса битови отпадъци на територията на Община Смолян за 2018 г.

За пореден път ще бъде предложено за гласуване решение за поемане на временен безлихвен заем от Централния бюджет на Република България с цел погасяване на съществуващ дълг на община Смолян.

Вирни се горе