Новият кмет и общински съветници в Рудозем положиха клетва

Новият кмет и общински съветници в Рудозем положиха клетва

Новият кмет на община Рудозем Румен Пехливанов, общинските съветници и кметовете на кметства официално встъпиха в длъжност. Тържественото заседание се проведе в залата в Дома на културата в гр. Рудозем, където избраниците положиха клетва в присъствието на областният управител Стефан Стайков и препълнената зала с жители на общината.

Тържествената сесия до избирането на председател на ОбС бе председателствана от най-възрастният член на ОбС Симо Влахов. За председател на Общински съвет бе избран Митко Младенов, който получи девет гласа при тайното гласуване.

Младенов изрази благодарност към жителите на общината за оказаната подкрепа. „Мисля, че това ще е едно ново начало за нашата община. На първо място, това, което категорично ще променим е противопоставянето между Общински съвет и Общинска администрация. Двата органа трябва да работят в синхрон и това категорично ще го направим“, сподели Митко Младенов. Според него новата управа ще предложи едно открито, демократично, компетентно управление на общината.

„Някои детайли от кампанията може и да не харесаха на някого, но като цяло оценката на нашия екип е, че толкова цивилизована предизборна кампания скоро време в община Рудозем не е имало, за което благодаря на всички граждани и всички останали кандидати и листи, защото това стана с всеобщо желание и всеобща амбиция „, сподели новоизбраният кмет на общината Румен Пехливанов. Той благодари на всички гласували на първия и втория тур на кметските избори. „Вашето гласуване дава сериозна легитимация, както на мен, като кмет на община, така и на новоизбрания Общински съвет“, се обърна Пехливанов към гражданите. „За разлика от предишния мандат, сега са представени вече 4 листи, което само по себе си означава повече демокрация“ допълни Пехливанов. „Няколко неща обещавах лично в качеството си на кандидат за кмет и държа да ги повторя днес, за да ги чуете всички, в качеството ми на кмет на тази община. Първо – изборите свършиха и започва работа. С полагането ми на клетвата от днес моята партийна и коалиционна пристрастност свърши. Оттук насетне всички вие – общински съветници, кметове на кметства, граждани за мен ще бъдете жители на тази община и моето лично отношение към всички вас ще бъде напълно еднакво“, категоричен бе новоизбраният кмет на община Рудозем Румен Пехливанов. На второ място кметът на общината благодари на всички, подкрепили листата за общински съветници на „Рудозем за всички“, защото според Пехливанов с 8-те избрани съветника, ще имат възможност да направят всичко това, което са обещали. „Надявам се на изключителен конструктивизъм в следващия Общински съвет. Надявам се Общинска администрация да работи за хората в общината“, заяви Пехливанов. „От днес нататък проблемите на цялата община и на хората в нея са мои лични проблеми“, заяви новоизбраният кмет. „Надявам се от утре нататък да продължим да се срещаме по същия начин – от моя страна има и желанието, и волята и амбицията това да се случи – по същия начин, по който това беше и досега. За повечето от вас аз ще си остана Румен и след края на кметския мандат, надявам се, взаимоотношенията между всички нас да са на още по-високо ниво, защото преди да сме политици, преди да сме управници, сме хора и на първо място в нашите взаимоотношения и в нашата работа трябва да е чисто човешкото“ заключи новоизбраният кмет на община Рудозем Румен Пехливанов.

Вирни се горе