Нови обилни валежи от мокър сняг започнаха в по високите части на област Смолян

Нови обилни валежи от мокър сняг започнаха в по високите части на област Смолян

Нови обилни валежи от мокър сняг започнаха в по високите части на област Смолян. Силен сняг вали на Пампорово, Превала, Рожен. По пътя Смолян – Мугла, и високата зона на село Турян. Заради снеговалежа пътищата са проходими при зимни условия. Заради заснежените пътни настилки са въведени следните ограничения. Всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътя Смолян- Мугла, след Затворническо общежитие. В проходите Превала и Пампорово е забранено преминаването с ремаркета и полуремаркета. В ниските части на област Смолян вали дъжд. Пътните настилки са мокри и хлъзгави. В Пампорово движението е силно натоварено. Заради наплива от автомобили на места около големите хотели се преминава еднопосочно, с изчакване. Прохода се чисти от ротор и два специализирани автомобила. Заради силния снеговалеж видимостта е намалена до 50-100м. Снегорин на „Титан” поддържа направлението към село Мугла.

Във всички селища в Смолянска област електричеството е възстановено. Това съобщиха от EVN. Заради обилните снеговалежи села в Смолянско, както и части от Пампорово и Чеперале останаха без ток. Прекъстването на електричеството е било причинено от паднали върху далекопроводите дървета.

Според метеорологичната прогноза, с която разполага поддържащата фирма в Смолян, снеговалежите ще продължат през цялата нощ, като прогнозната снежна покривка е около 18см.

Вирни се горе