Нови 30 см. сняг в Смолянско, няма затворени пътища

Нови 30 см. сняг в Смолянско, няма затворени пътища

Нови 30 см. сняг натрупа през последното денонощие в Смолянско- Няма затворени пътища или села без електрозахранване и достъп до тях, според заместник-областният управител на Смолян Андриан Петров.

„Въпреки неблагоприятните метеорологични условия, на този етап успяваме да се справим добре и няма въведени нови ограничения по пътищата, освен тези за товарните автомобили, които са валидни от вчера. Нощта е преминала спокойно, нямаме получени сигнали за произшествия или проблеми по общините“, каза Петров.

От Областно пътно управление съобщиха, че са в сила ограниченията за всички товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите „Печинско“ и „Рожен“, които трябва задължително да са с вериги.

През „Превала“ камионите могат да се движат само без ремаркета и полуремаркета. Има ограничения и по пътищата – Батак-Доспат от граница с обл. Пазарджик до разклон за Сърница, където товарните МПС – та трябва да са без ремаркета и полуремаркета, в участъкът Девин-Доспат-Гоце Делчев – всички товарни коли трябва да са задължително с вериги, както и по пътя Девин-Махалково.

Остава в сила и изискването всички автомобили на територията на община Рудозем да се движат с вериги.

Вирни се горе