Нормализира се зимната обстановка в Смолян и областта

Нормализира се зимната обстановка в Смолян и областта

Нормализира се зимната обстановка в Смолян и областта. След продължителните снеговалежи, през цялата седмица натрупаната снежна покривка тази сутрин в ниските части е около 70 см, а по високите надминаваше 120 см. Въпреки това не се стигна до затваряне на пътищата, но ситуацията не беше лека, предаде Фокус.

Вчера бяха въведени ограничения за движение на всички автомобили с вериги и без ремаркета и полуремаркета на територията на общините Златоград, Мадан, Рудозем, Баните и Неделино и за проходите „Превала“, „Рожен“ и „Печинско“. Към този час по информация от Областно пътно управление – Смолян остават само ограниченията за прохода „Превала” и по направление Батак – Доспат товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета.

В община Рудозем през вчерашния ден за няколко часа без електричество бяха 10 села. Снощи в 21 часа електричеството е възстановено и в последните села.

Кметът на Смолян Николай Мелемов заяви, че в града на много места положението е изтървано и ще има санкции за снегопочистващите фирми. Санкциите ще бъдат оповестени в края на месеца след като бъдат изготвени протоколите. Много хора не почистват и пред домовете си, заведенията и магазините, а Общината няма как да се справи сама.

Даниела БОЙКОВА

Вирни се горе