Николай Мелемов: За ползване на басейна, спортната зала и стадиона клубовете не плащат нищо на общината

Николай Мелемов: За ползване на басейна, спортната зала и стадиона клубовете не плащат нищо на общината

Уважаеми съграждани,

Сигурно част от вас не са информирани, но по отношение на спортната база нерядко върху общината се прехвърлят вини, които тя няма. Държа да знаете, че за ползване на басейна, спортната зала и стадиона клубовете не плащат нищо на общината. Таксите, които се събират, не постъпват в общината. Отопление, ток, вода, поддръжка – всичко това е наш ангажимент и ние не искаме стотинка нито от децата, нито от клубовете. Това заяви кметът на община Смолян в своята Фейсбук страница.

Ръководството на община Смолян считаме, че такава политика към детските спортни клубове е възможно най-правилната, за да осигурим достъп до спортната база на всяко дете, което желае да спортува. Едва ли има друга община, която е поела на 100% консумативи, издръжка и поддръжка на спортните си бази.

На територията на Смолян те се ползват от стотици деца, които тренират футбол, волейбол, вдигане на тежести, плуване, джиу-джицу, карате, тенис на маса и др.

Родители ми се оплакват напоследък, че вдигат таксата на децата им заради ремонт на залата. Пак казвам – ремонтите са наш ангажимент, срещу който общината не иска нищо от детските клубове. Не би трябвало нито едно дете да спре да тренира по вина на общината, защото ние сме направили всичко с единствена цел – спортната база да е достъпна за всички деца, допълни кметът на Смолян.

Вирни се горе