Николай Мелемов е победител в конкурса “Кмет на месеца” за февруари

 Николай Мелемов е победител в конкурса “Кмет на месеца” за февруари

На официална церемония във ВИП залата на Софийската опера и балет, Порталът на българските общини – Kmeta.bg награди кметовете на Смолян и Тутракан – Николай Мелемов и д-р Димитър Стефанов за техните победи във февруарското издание на конкурса”Кмета на месеца”. Темата на надпреварата бе: “Опазване на регионалното културно-историческо наследство”. Градоначалниците бяха удостоени с грамоти лично от зам.-министърът на културата Бони Петрунова.В началото на церемонията, изпълнителният директор на”Бранд Медия България” Боян Томов привества призьорите и ги поздрави за усилията, които полагат, за да съхранят културно-историческото наследство в техните общини.

„В продължение на две години, всеки месец, Порталът на българските общини, организира кампанията „Кмет на месеца“. Темата за февруари, за която гласуваха нашите читатели, е изключително важна. Ние ще продължаваме да й обръщаме подобаващо внимание в Kmeta.bg, защото културно-историческото наследство е повод да се гордеем, че сме българи. То ни кара да не забравяме от къде сме дошли и през какво са минали дедите ни. Много ми е приятно, че тук присъства зам.-министърът на културата Бони Петрунова. Тя разглежда тематиката: „културно-историческо наследство“ изключително задълбочено, заради което се радвам, че именно тя ще награди победителите в конкурса за февруари“, заяви Томов.

„Смятам, че инициативата „Кмет на месеца“ е много добра. В нея имаме пряк достъп до мнението на хората. Няма по-истински избор от този да ви изберат хората, още повече че вие, градоначалниците работите за тях и оценката им за вас е най-сладката, която можете да получите“, каза Бони Петрунова.

Зам.-министърът сподели, че е родом от Смолян и е запозната с постиженията, които местната власт е постигнала по отношение на недвижимото културно наследство.

„В Смолян цари изключително добра симбиоза между проф. Маргарита Ваклинова, експертите на общината и строителната фирма. С техните задружни усилия бе възстановена прекрасната Момчилова крепост. Както е известно, съхраняването на културното наследство отваря важни възможности за развитие на общините – открива нови работни места, повишава икономическия растеж. Популяризирането на културния туризъм е нещо, което за в бъдеще ще се цени още повече“, подчерта Петрунова, връчвайки наградата на кмета Николай Мелемов.

Вирни се горе