Николай Мелемов благодари на кмета на Пендик за гостоприемството

Николай Мелемов благодари на кмета на Пендик за гостоприемството

Благодарствено писмо до кмета на турската община Пендик Салих Шахин е изпратил кметът Николай Мелемов. Той е благодарил за гостоприемството при посещението на делегация от община Смолян в Пендик по повод 23 април – Празник на младежта. Мелемов е изразил съжаление, че поради служебни ангажименти не е могъл да посети Пендик, съобщиха от пресцентъра на общината. Градоначалникът е поканил колегата си от побратимената ни община да посети Смолян, за да продължи и се задълбочи ползотворното сътрудничество между двете общини в различни сфери на дейност.

По покана на истанбулската община Пендик за времето от 20 до 24 април т.г. официална делегация в състав: секретарят Замфир Копчев, главният фининсист Венера Аръчкова, шефът на дирекция „АИО и ОМП” Емил Дурсев, гл.експерт “Култура” Валентина Василева и гл. специалист „Административно обслужване” Ефрем Велинов участваха в Празник на младежта – 23 април в Пендик.

Делегацията проведе срещи с кмета на Пендик Салих Шахин, зам. -кмета Атила Ипек и др. общински и държавни служители, както и с останалите официални делегации.

Делегацията получи възможността да види ролята на Община Пендик в организиране на младежки и културни събития с широко участие на учащата се младеж и фолклорни формации от девет страни, включени в съпътстващия празника фолклорен фестивал и как културни събития се превръщат в средство да се направи по-привлекателен определен район и да се включат широк кръг участници, за най-съвременни методи за промоциране на културно-исторически ценности и обществените ползи от това. Нашата делегация се запознае със забележителности на Истанбул по програма, съставена от домакините.

На снимката: Секретарят на община Смолян Замфир Копчев връчи на кмета Николай Мелемов подарък от колегата му Салих Шахин.

Вирни се горе