Неделино прие бюджета – пълно единодушие за 5 962 739 лева

Неделино прие бюджета – пълно единодушие за 5 962 739 лева

Община Неделино ще разчита на бюджет в размер на 5 962 739 лева. Най-важната финансова рамка за годината, предложена от кмета Боян Кехайов, бе приета с пълно единодушие от Общинския съвет. Увеличението спрямо предходната година е с 370 000 лева. В бюджета е заложен ръст от 17 на сто за образование, както и с 8,5% за делегирани дейности спрямо предходната година. Няма да има орязване на списъка с капиталови разходи.

„Реалистичен и изпълним. Гарантира нормалното функциониране на Общината", с тези думи кметът Боян Кехайов описа Бюджет 2018. При огромен интерес от граждани преминаха обществените обсъждания на най-важния финансов документ в Неделино. Бюджетът е съгласуван и с Министерството на финансите, като част от плана за финансово стабилизиране на Общината.

648 700 лева са заложените средства в списъка с капиталови разходи. 1 998 938 лева са осигурени в Инвестиционната програма на Общината, като това са средствата, извън тези по програмите на Европейския съюз. Те ще се използват за нови инфраструктурни проекти. В тях влизат и 1 080 000 лева за така важната пътна отсечка между селата Долен и Крайна.

„В ръста на средствата за образование те ще бъдат напълно достатъчни и през годината няма да се наложи дофинансиране", допълни кметът Боян Кехайов.

Вирни се горе