Неделино отпразнува тържествено 24 май

Неделино отпразнува тържествено 24 май

С тържествена програма Неделино отпразнува 24-ти май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Празникът започна от 10.30 часа с празннично шествие на ученици и учители от СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – гр.Неделино до площада на града. Подготвена бе богата програма, в която участие взеха самодейци при НЧ“Светлина – 1938“, ученици от СУ „Св.Св. Кирил и Методий“, както и деца от подготвителните групи в детските градини.

Кметът на община Неделино г-н Боян Кехайов поздрави всички присъстващи, като им пожела здраве, по-спокойни дни, вдъхновение и ентусиазъм! Да се съхрани и пренесе в годините пламъка на просвещението, жаждата за знания и стремежа към овладяването на нови научни простори!

Кулминацията на празника беше награждаването с грамоти на изявени учители в областта на образованието в общината, както и на творци и деятели в областта на културата и спорта.

Съгласно Правилник за отличията на община Неделино с парична награда за цялостен принос бяха наградени колективите на ДГ №1, ДГ“Пролет“, ДГ „Зора“ – с.Средец, НЧ“Светлина – 1938“, НЧ“Напредък – 1962“ – с.Средец, НЧ“Зора“ – с.Изгрев и СК“ДЖУДО“ – гр.Неделино.

Вирни се горе