Неделино измина една напрегната,но плодоносна година

Неделино измина една напрегната,но плодоносна година

На 7-ми Ноември /сряда/ се навърши една година от стъпването в длъжност на Стоян Стефанов Беширов, като кмет на община Неделино.

По този повод днес на общоградско събрание в центъра на града той направи отчет на свършеното и очерта насоките за развитието на общината до края на 2012г. През изтеклата година общината бе атакувана, три пъти от природни бедствия.

Два пъти бе обявявано бедствено положение. С идването на г-н Беширов в общината се установи ,че тя е във финансов колапс- с милиони неразплатени дългове, санкции и глоби, с несъбрани вземания, с копрометирана социална политика, с масова безработица, лоша инфраструктура и неработеща общинска администрация… С характерния си градивен стил на работа, за една година Стоян Беширов и екипът му промени облика на града и съставните селища до неузнаваемост.

Беше решен проблемът с водоснабдяването на Неделино и хората забравиха близо шейсет годишната си жажда; Беширов сформира екип от компетентни, отговорни и работещи общински служители; Беше ремонтирана ул.“Ал.Стамболийски“, а в момента се работи по ул. „Напредък“; Беше подменено електропреносната и осветителната система в половината град; Беше възстановен „Турчин мост“; Най-важното-1500 граждани – трайно безработни намериха себе си и работят за 380 лв. , заплата на месец по различни програми; Общината спечели седем проекта и привлече, няколко милиона лева свежи пари по-европейски програми; Стотици се преквалифицират, за да получат нова реализация; Състоя се Единадесетия поред Национален фолклорен фестивал; Общината разгръща широка международна дейност; За по малко от шест месеца Неделино бе посетено от Вицепремиера и трима Министри; Общината се отнася с грижи и внимание към образованието, културата, спорта и социалната политика…

Неделино се върна в центъра на живота и уверено гледа напред.

Вирни се горе