Направиха първа копка на пътя с.Долен-Маказа

Направиха първа копка на пътя с.Долен-Маказа

Днес с богата музикално – песенна и танцова програма, и корбан се постави началото на една от най – дългоочакваните инвестиция за жителите на община Неделино “Изграждане на между-общински път с. Крайна (община Неделино) – с. Долен (Община Златоград), като част от международно трасе гр. Неделино РБългария – Комотини РГърция”. В присъствието на около хиляда жители от двете общини, кметът на община Неделино-Стоян Беширов и кметът на община Златоград-Мирослав Янчев направиха първа копка на обекта, съобщиха от пресцентъра на община Неделино.

Кметовете на двете общини изказаха своята благодарност на институциите, които съдействаха за осъществяването на този важен за развитието на региона проект и си пожелаха „отново след година да сме на същото място за откриването на пътя и въвеждането му в експлоатация“. В резултат от реализацията на този стратегически за нас проект, ще се изгради нова пътна връзка, с която ще се подобри транспортната инфраструктура през Неделино към съседните общини и международните транспортни коридори и ще се улесни придвижването и комуникациите между отделните населени места, което от своя страна ще е предпоставка за регионално развитие и заетост, ще допринесе за икономическото развитие и подобряването на жизнената среда на регионално ниво.

Новата пътна връзка ще е по-удобна, по-икономична, по-безопасна, по- сигурна и независима от годишните сезони. Ще бъдат избегнати опасни изкачвания и продължителни надлъжни наклони в сравнение със сега съществуващия път. Ще бъде осигурен най-кратък достъп до гр. Кърджали, като в сравнение със съществуващия път до там – разстоянието ще се скъси с 30 км, ще е по- удобна връзката с контролния гранично- пропусквателен пункт „Маказа“. Ще се осигурят по- добри транспортни връзки и за жителите на Община Баните, тъй като новото трасе ще свърже между общинските пътища с международното трасе през Маказа към Комотини Гърция. Ще се улесни пътуването на жителите на с. Долен към областния град. Ще се улесни достъпа до новия ГКПП Маказа и на пътуващи от община Смолян и съседните му общини.

Вирни се горе